Най-интересните Орхидеи в света

Представяме Ви 3 уникални орхидеи, които със сигурност ще очароват всеки!

ballerinaorchid
снимка: Университетът в Юта, САЩ.
1. Орхидеята Балерина.

Този красив вид орхидея е критично застрашен. Само ограничен брой от този рядък вид могат да бъдат намерени в Западна Австралия. Орхидеята Балерина е част от семейството на орхидеите паяк, което расте или поединично или в групи. Нейните оранжеви венчелистчета формират „ръцете в балерина“, а долната бяла част може да се прилича на „Туту на балерина“.

   

 

 

 

2. Орхидея „Летящата патица“.

Името на тази Орхидея казва всичко – тази орхидея прилича на летяща патица. Въпреки че Орхидеите са сред двете най-големи групи от цъфтящи растения, това е един вид, който не можеш да видиш всеки ден. Този Австралийски вид Орхидея не само привлича вниманието на хората, но нейната особена форма също улавя вниманието на насекоми, които подпомагат неговото опрашване.

duckorchid
снимка: Gardening on Cloud

 

monkeyfacedorchid
снимка: DenaHaines
3. Орхидеята с лице на Маймунка.

Няма друго цвете, което да представлява толкова добре своя псевдоним. Орхидеята с лице на Маймунка расте в горите на Еквадор и Перу на около 1066 до 1980 метра надморска височина. Също много интересно е, че когато това цвете е напълно разцъфнало, мирише на зрели портокали.

 

 

 

 

 

Orhidei.bg

Редки видове орхидеи, налични за поръчка: тук онлайн

Специални видове орхидеи с възможност за доставка: тук онлайн

www.orhidei.bg

About orhidei.bg 9 Articles
За всички, които обичат Орхидеите и искат да научат повече за тях и отглеждането на тези екзотични, великолепни цветя. Строго забраненно е използването на информацията и статиите за търговска цел. Можете да споделяте и разпространявате, но не с търговска цел. Орхидеи.бг. Всички права запазени. www.orhidei.bg